Alleen zwanger

2 Handen Op 1 Buik is de zwangerschapscursus voor alleenstaande zwangeren. Daarbij maakt het niet uit of je gepland of ongepland alleenstaande moeder wordt. Het is een zwangerschapscursus gericht op zwangere vrouwen zonder partner. Naast de voorbereiding op de geboorte en kraamtijd is er ook tijd om uitgebreid kennis te maken met de andere vrouwen en tips en ervaringen uit te wisselen.

Maaike Rijnsburger heeft een aantal jaar geleden het initiatief genomen om deze cursus op te zetten. De cursus wordt op steeds meer plekken in Nederland gegeven. In september 2017 ben ik benaderd door Maaike om de cursus ook in het oosten op te zetten.

Waarom een zwangerschapscursus voor alleenstaande vrouwen

De voorbereiding op de geboorte en moederschap is anders als je alleen bent. Een cursus gericht op zwangeren met partner kan daardoor soms ongemakkelijk of als niet passend worden ervaren. Het is fijn om begrip en herkenning te krijgen voor de keuze om alleenstaande moeder te worden, om in je kracht gezet te worden door de groep vanwege de beslissingen die je neemt en met vertrouwen uit te kijken naar de geboorte en kraamtijd.

De lessen

De inhoud van de lessen kan variëren, vanwege de verschillende achtergronden en de vragen vanuit de groep. Wat we in ieder geval bespreken / oefenen zijn:
– ademhaling;
– herkennen van de fases tijdens de geboorte;
– houdingen tijdens de ontsluitingsfase en persfase;
– pijnbestrijding;
– geboortewens.

Ook bespreken we jouw verhaal en ervaringen als alleenstaande zwangere. Durf jij hulp te vragen en wie ondersteunt jou tijdens de geboorte? Door middel van deze gesprekken gaan we tips en ervaringen uitwisselen, zodat we elkaar helpen bij een goede start.

Locatie

De lessen zijn in het Aventus gebouw aan Snipperlingsdijk 1 in Deventer om de week op dinsdagavonden van 19.00 – 21.00 uur. In totaal organiseer ik 6 lessen en 1 terugkomles. De eerste les is een gratis proefles. De kosten voor een hele cursus zijn € 175,-. De cursus gaat door bij een minimum van 3 deelnemers. Een losse les is ook mogelijk voor €30,-.

Aanmelden

Aanmelden gaat via de website: www.2handenop1buik.com. Op de website vind je meer informatie over de cursus. Voor vragen over de inhoud van de cursus, cursusdata en tijd kun je met mij contact opnemen.

Bij beschikbaarheid kan ik je als geboortecoach ook ondersteunen tijdens de geboorte.