Babymassage

Shantala babymassage is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle babymassage. Bedoeld om de band tussen ouders en kind te versterken. Naast dat de massage ontspannend is helpt het ook bij verschillende ongemakken, zoals darmkrampjes, overstrekking, huilbaby’s en andere vormen van onrust. De massage is voor baby’s vanaf 6 weken tot aan kruipleeftijd.

Het ontstaan van de Shantala babymassage

De Shantala babymassage komt uit India. In India masseren ze de baby’s iedere dag. De vaardigheid wordt doorgegeven van moeder op dochter. De Franse dokter Leboyer (verloskundige en gyneacoloog) kwam in India in contact met Shantala, een moeder uit de sloppenwijk van Calcutta. Dokter Leboyer vond dat ouders naast hygiëne, hun kinderen ook warmte en geborgenheid behoorden te geven. Daarom heeft hij de Shantala babymassage meegenomen naar het westen.

Het is leuk om te weten dat wij, net als in India, op de grond masseren. Dit heeft te maken met veiligheid, maar ook met je lichaamshouding en het contact met je kindje tijdens de massage. Ook de temperatuur in de ruimte moet aangenaam zijn, want je kindje wordt bloot gemasseerd. Een temperatuur van 22 / 23 graden is fijn.

Iedereen kan het leren

Iedereen kan de Shantala babymassage leren. Ik kom daarom graag bij je langs voor een 1-op-1 cursus of een losse les om jou en je partner de massage te leren. Je kindje is in zijn of haar eigen omgeving en we passen onze afspraak zo goed mogelijk aan op zijn of haar ritme. In een losse les kan ik je niet de gehele babymassage leren.

Volatile massageolie

Ik neem verschillende soorten massageolie mee naar de cursus. Dit zijn 100 % natuurlijke oliën voor baby’s van het merk Volatile. Het zijn oliën die de huid voeden en niet dicht smeren. Ik heb een olie met eucalyptus, olie tegen buikkrampjes, olie met lavendel en een neutrale rijstekiem olie.

Kosten

De kosten van een 1-op-1 cursus (3 x 1,5 uur) zijn € 100,-.
Een losse les van 1,5 uur kost € 50,-.

Wil jij een losse les of cursus samen met een vriendin en haar kindje bij jou thuis? Dat kan ook.
De kosten van de cursus (3 x 1,5 uur) zijn in dat geval € 175,-.
Een losse les van 1,5 uur kost dan € 85,-.
In een straal van 15 km rondom Olst breng ik geen reiskosten in rekening. De kosten zijn inclusief BTW.

De massageolie kan je ook bij mij kopen. Dit kost afhankelijk van de olie ongeveer € 8,- voor 100 ml.
Kun je niet kiezen tussen de verschillende oliën? In het geschenkenpakket zitten 5 verschillende oliën van 30ml voor € 10,10, exclusief verzendkosten.

De babymassage en het geschenkenpakket zijn ook een leuk kraamcadeau! Wil je meer weten over de babymassage of wil je een afspraak maken? Leuk! Kijk bij contact op welke manieren je dit kunt doen.

Klik hier als je meer over mij wilt weten. Voor ervaringen van ouders klik je hier.