Spinning Babies

Jennifer Walker (trainer van Spinning Babies): “Het gaat niet om de centimeters ontsluiting, maar ‘Where is the baby?’”

Wat een waardevolle en inspirerende workshop “Spinning Babies”. Samen met verloskundigen, doula’s, hypnobirthing docenten en andere geboortewerkers heb ik de workshop van Spinning Babies door Jennifer Walker gevolgd.
 
De baarmoeder zit vast met spieren, banden en lignamenten. Deze kunnen de vorm van de baarmoeder beïnvloeden. Door dagelijkse activiteiten, zoals werk, lopen op hoge hakken, zitten en bepaalde sporten kunnen sommige spieren onder spanning staan. Hierdoor kan de baarmoeder niet recht liggen. De Spinning Babies oefeningen zorgen ervoor dat de banden en spieren gestretched worden en de baarmoeder weer goed komt te liggen. De oefeningen doe je samen met je partner. Hierdoor is er meer ruimte in de baarmoeder. De baby kan in de hoofdligging gaan liggen en in kan dalen.
 
Bij bekkenpijn, strakke buiken, bandenpijn en het blauwe plekken gevoel bij de ribben kan er sprake zijn van een schuin liggende baarmoeder. Bij deze klachten en bij stuitligging of een kindje dat niet goed indaalt kan de Spinning Babies methode goed worden gebruikt.
 
De technieken en oefeningen gebruik je ook tijdens de bevalling. Je kindje krijgt extra ruimte in het bekken. De plek waar het nodig is.
 
Je mag altijd contact met mij opnemen als je geïnteresseerd met in de technieken en oefeningen van Spinning Babies!